Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Το πρώτο υδρογονοκίνητο αυτοκίνητο παραγωγής κυκλοφορεί στην California


Μετά από 19 χρόνια εξέλιξης, το πρώτο FCX Clarity, το υδρογονοκίνητο αυτοκίνητο της Honda, βγήκε από την γραμμή παραγωγής.
Το όχημα παρουσιάστηκε στο Honda Automobile New Model Centre και σηματοδοτεί την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η Honda δημιουργώντας τα αυτοκίνητα για ένα μέλλον χωρίς εκπομπές καυσαερίων. Εξοπλισμένο με το σύστημα κυψελών καυσίμου V Flow, κατασκευασμένο από την ίδια την Honda, το FCX Clarity σχεδιάστηκε από το μηδέν με σκοπό την παραγωγή του σε μεγάλους αριθμούς, αν και για τα πρώτα τρία χρόνια της κυκλοφορίας του η εταιρεία δεν αναμένει πάνω από... 200 πωλήσεις σε Ιαπωνία και Η.Π.Α., όπου θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο και τον Ιούλιο αντίστοιχα.
Ως δείγμα της δέσμευσής της στην εξέλιξη και παραγωγή αυτοκινήτων εξοπλισμένων με κυψέλες καυσίμου, η Honda έχει δημιουργήσει μια γραμμή παραγωγής αφιερωμένη μόνο σε υδρογονοκίνητα οχήματα στο Honda Automobile New Model Center, η οποία παρέχει την δυνατότητα διεξαγωγής μοναδικών διαδικασιών στην παραγωγή υδρογονοκίνητων μοντέλων, όπως η τοποθέτηση των κυψελών και της δεξαμενής υδρογόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: