Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ 176 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ Γ' ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Σε συνέχεια της ενημέρωσης που σας έστειλε χτες η νομική μας σύμβουλος συνάδελφος Φιριπή Παρασκευή και μετά τις τελευταίες νομολογιακές εξελίξεις (απόφαση Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου) σχετικά με τη δικαστική διεκδίκηση της ειδικής παροχής των 176 ευρώ, σας καλούμε να καταθέσετε εκ νέου αιτήσεις προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τη διεκδίκηση των αναδρομικών για τα χρονικά διαστήματα από 1.1.2007 έως και σήμερα. Αυτό μας συνέστησαν οι νομικοί μας σύμβουλοι.

Σας επισυνάπτουμε και σχετικό υπόδειγμα αίτησης προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Οι αιτήσεις αυτές, κατά σχολείο και με ενιαίο αριθμό πρωτοκόλλου, και αφού κρατήσετε ένα αντίγραφο για τον προσωπικό σας φάκελο, πρέπει, μέσω των αντίστοιχων Γραφείων – Διευθύνσεων Εκπαίδευσης όπου υπάγεστε, να διαβιβαστούν και να καταχωριστούν ηλεκτρονικά στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Είναι δηλ. η ίδια διαδικασία που ακολουθήσαμε και τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο λόγος είναι ότι απόφαση του Α.Ε.Δ. προβλέπει διετία και όχι πενταετία για την παραγραφή της αξίωσής μας, με χρόνο μάλιστα έναρξης αυτής της παραγραφής το τέλος του κάθε μήνα κατά τον οποίο η αξίωσή μας αυτή γίνεται απαιτητή.

Ως προς το ερώτημά σας αν πρέπει να ασκηθούν νέες ομόδικες αγωγές, είναι προφανές ότι είναι δικαίωμά και θέμα προσωπικής επιλογής σας.
13/05/2009
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ
Τρανός Τριαντάφυλλος


ΑΙΤΗΣΗ

του/της………………………………………….

……………………………………………

……………………………………………

που υπηρετεί στο/στην
………………………………………….

…………………………………………….




……………………………/…../2009
ΠΡΟΣ

Νομικό Συμβούλιο του Κράτους,

(δια της Δ/νσης Δ/θμιας Εκ/σης)

…………………………….


Παρακαλώ να μου χορηγήσετε την Ειδική Μηνιαία Παροχή των 176,00Ε για τα έτη 2007, 2008 μέχρι και Ιούνιο 2009, παροχή που δεν μου έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα.
Τα ποσά που αιτούμαι, ζητώ να μου χορηγηθούν έντοκα με το ισχύον επιτόκιο υπερημερίας για κάθε έτος καθυστέρησης καταβολής τους, σύμφωνα και με την αριθμ. 1132/2008 ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, η οποία έχει κοινοποιηθεί στα αρμόδια υπουργεία.




……. αιτ……..

Δεν υπάρχουν σχόλια: