Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Ζακυνθινό κρασί με ...ταυτότητα


Το κρασί της Ζακύνθου θα κυκλοφορεί πλέον με ταυτότητα, καθώς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε χθες ότι το χαρακτηρίζει ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). Η σημαντική αυτή πληροφορία δημιουργεί νέα δεδομένα για το προϊόν που παράγουμε καθώς το αναβαθμίζει και το προωθεί στις αγορές υπό καλύτερες συνθήκες ανταγωνισμού.
Την σχετική απόφαση υπέγραψε την Παρασκευή ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Κουτσούκος και εκτός από τη Ζάκυνθο, επτά ακόμα περιοχές της χώρας μας εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου είχε παραδώσει εδώ και ένα τουλάχιστον χρόνιο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το φάκελο με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και περίμενε την απόφαση. Παρά την μεγάλη καθυστέρηση τελικά έγινε ο έλεγχος και δόθηκε στο ζακυνθινό κρασί η δυνατότητα κυκλοφορίας του στο εμπόριο ως κρασί προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης.
πηγή:enimerosi.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Ζακυνθος προοδευει. Με την εξαγωγη του Αυγουστιατη και του VERDEA η αγορα του Ελληνικου κρασιου βελτιωνεται στο εγγυς μελλον καθως αυξανεται και η φημη του νησιου ΖΑΝΤΕ. Εμεις οι λατρεις του Ζακυνθινου κρασιου στο ε3ωτερικο θα εχουμε την ευκαιρια να απολαυσουμε ενα ακομα προιον της πατριδας μας χωρις να ταξιδευουμε με προσθετο βαρος. ΚΑΛΑ ΝΕΑ για το νεογεννητο 2011!!!!!!!!!