Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Δήλωση προέδρου Γ' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης για τα 176€

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Γ΄ ΕΛΜΕ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τριαντάφυλλου Τρανού, με αφορμή την καταβολή των αναδρομικών της ειδικής παροχής των 176 ΕΥΡΩ σε 53 εκπαιδευτικούς

Μετά από πολυετή συνδικαλιστικό και δικαστικό αγώνα, οι πρώτοι 53 εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε σχολεία της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εισέπραξαν τελικά το ποσό των 8.200 που αντιστοιχεί σε αναδρομικά της ειδικής παροχής των 176 ΕΥΡΩ για το διάστημα 2002-2005, σύμφωνα με την 1132/2008 τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης. Μια απόφαση που ταυτίζεται καθ’ όλα με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στις 26.6.2009.

Χαιρετίζουμε την καταβολή των οφειλόμενων ποσών στους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς, γεγονός που δικαιώνει τον αγώνα μας και αποκαθιστά την άνιση μεταχείριση των χαμηλόμισθων εκπαιδευτικών, από όλες τις κυβερνήσεις που είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας από το 2002 μέχρι και σήμερα.

Ζητούμε από τη σημερινή κυβέρνηση να παραιτηθεί από την αναίρεση που άσκησε η προηγούμενη κυβέρνηση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της παραπάνω απόφασης του Εφετείου Θεσσαλονίκης και να προχωρήσει με νομοθετική ρύθμιση στην καταβολή των αναδρομικών της ειδικής αυτής παροχής σε όλους τους εκπαιδευτικούς που τα δικαιούνται. Οι αγώνες μας δεν τελειώνουν εδώ και η φωνή μας δεν πρόκειται να σιγήσει.

Θεσσαλονίκη 8/12/2009
πηγή: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: