Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Δείτε τις δύο αποφάσεις που δικαιώνουν τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς από το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση 959/2008
http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/doe176.pdf

και η 1132/2008
http://www.edugate.gr/files/pdf/176E.pdf

Πληροφορίες φέρουν ότι το Δημόσιο αρνείται να αναγνωρίσει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και ασκεί Αναίρεση κατά της απόφασης, παραπέμποντας την υπόθεση στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ 176 €

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΙΚΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΩΝ 176 ΕΥΡΩ

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Δευτέρα 15/12/08 Δικαστικός Κλητήρας θα επιδώσει στο Διευθυντή Δευτεροβάθμαις Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Ταπανίδη την τελεσίδικη απόφαση 1132/2008 του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να προχωρήσει στην αναδρομική καταβολή σε 53 ενάγοντες εκπαιδευτικούς σχολείων της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ της ειδικής μηνιαίας παροχής των 176 ευρώ και συνολικά στον καθέναν από αυτούς το ποσό των 7.568 ευρώ, συν τόκους υπερημερίας, όπως αυτοί ίσχυσαν από 1.1.2006 μέχρι σήμερα.

Η απόφαση έχει ήδη κοινοποιηθεί και στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, ενώ εκκρεμεί ακόμη το δικαίωμα του Δημοσίου για την άσκηση αναίρεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σε μια εποχή που το κράτος πριμοδοτεί σκανδαλωδώς τις Τράπεζες με δισεκατομμύρια, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το Υπουργείο Οικονομικών και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης να ανταποκριθούν στις επιταγές του Συντάγματος, των νόμων και της δικαστικής απόφασης και να μη φέρουν εμπόδια στην εκτέλεση της τελεσίδικης απόφασης που δικαίωσε τον αγώνα των χαμηλόμισθων έτσι κι αλλιώς εκπαιδευτικών για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους.

Θεσσαλονίκη15-1-2008

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Γ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

πηγή:www.alfavita.gr